Veelgestelde Vragen

Onder welke vergoeding valt de behandeling bij de Inge van Liempt kliniek?

De vergoeding valt onder complementaire/alternatieve geneeswijzen in het aanvullende verzekeringspakket.

Wat zijn de kosten van Neurofeedback?

U moet uitgaan van een gemiddelde behandelduur van twintig sessies. Per sessie betaald u 80,- euro.

Hoe snel werkt neurofeedback?

De eerste effecten van neurofeedback merkt u na zes tot tien sessies. Voor een duurzame verandering in het brein staat een gemiddeld aantal van 20 sessies centraal.

Bij welke soorten stress werkt Neurofeedback goed?

Neurofeedback werkt als er een disbalans is ontstaan in het brein. Dit komt meestal voort uit het chronisch ervaren van stress. U kunt hierbij denken aan emotionele stress, mentale stress en fysieke stress.

Waarom werkt Neurofeedback niet?

Wanneer u zich in een situatie bevindt waarin er werkelijk acuut gevaar is of veel onveiligheid of stress heerst, zal de nadruk liggen op het stabiliseren van deze situatie. Omdat het brein in deze situatie alert moet zijn kent neurofeedback geen prioriteit.

Er is een duidelijk verschil in werkelijk gevaar en onwerkelijk gevaar. Hiermee wordt bedoeld dat het brein zo uit balans kan zijn dat hij situaties interpreteert als gevaarlijk of onveilig maar deze het in werkelijkheid niet zijn waardoor angst of stress ontstaat. Angst is goed te behandelen met neurofeedback.

Mensen met een gezonde lifestyle laten een sneller herstel zien dan mensen met een ongezonde lifestyle.

Wat zijn neurotransmitters?

Een neurotransmitter of overdrachtstof is een signaalstof die in synapsen zenuwimpulsen overdraagt tussen zenuwcellen in het zenuwstelsel of impulsen overdraagt van motorische zenuwcellen op spiercellen of van zenuwreceptoren op sensorische zenuwcellen.

Door hetgeen wat je genetisch hebt meegekregen of door bloodgesteld te zijn aan chronisch stress kan het zijn dat er een disbalans ontstaat in de afgifte van neurotransmitters. Hier kun je veel last van hebben door het ervaren van bijvoorbeeld lichamelijke klachten die niet te verklaren zijn of slapeloosheid, migraine, duizelingen, tinnitus, onverklaarbare angsten, depressieve klachten en/of het ervaren van een burn-out.